www.horcsogbarat.freewb.hu
Az oldal hörcsögökkel foglalkozik.
MENÜ

TÉLI TEENDŐK

karacsonyi_horcsog.jpgHörcsögünkre ilyenkor vigyázzunk a legjobban! Rengeteg veszély fenyegeti kis hörcsügünket még akkor is amikor szépen rendbeszedve egy szép kalitkában tartjuk! Figyeljünk rá hogy mivel tél van és esetleg szellőztetünk a hörcsögöt vigyük át egy melegebb szobába! Na most ha véletlen elfelejtjük ezt megtenni akkor semmi képp ne rakjuk radiátorra vagy bármilyen meleg hely közelébe! A hörcsögök rendkívül könnyen megfáznak ezért ezekre figyeljünk oda! Semmi képp télen ne vigyük le őket a hidegbe! Ha sokáig nem látjuk hörcsögünket valószínűleg téli álomban alszanak olyan mélyen hogy szinte a lélegzésüket is alig lehet észrevenni! Időként ha nem látjuk őket kijönni, mászkálni ellenőrizzük őket minden hideg téli nap!! REMÉLEM FIGYELMESEN ELOLVASTÁTOK MERT EZEK NAGYON FONTOSAK!

 

horcsogketrec.jpgasztali_lampa.jpgA hörcsögök számára a 20-25°C ideális, de télen se legyen hibegebb 15°C-nál. Ez fontos, hisz ahogy a fenti szövegben olvashattad a hörcsik hamar megfáznak! Ha a szoba, ahol a hörcsög ketrece van, mindig hideg asztali lámpával melegítsd fel!

 

dzsungariai-torpehorcsog_telen.jpgA dzsungáriai törpehörcsög téli sajátossága

A dzsungáriai hörcsögök érdekes sajátossága, hogy a téli hónapokban teljesen vagy részlegesen fehér bundát viselnek. Ezzel a sarkvidéken élő állatokra hasonlítanak, amelyek télen a környezethez való alkalmazkodásként megváltoztatják bundájuk színét. A túlfűtött szobákban és lakásban tartott állatokon e jelenség gyengébben vagy egyáltalán nem mutatkozik.

 

Menü

Szavazás

Milyen az oldal, mi kell még rá?
Klassz az oldal, nem kell rá semmi!
Elmegy az oldal, de valami még kéne rá!
Jó, de több kép kell!
Jó, de több infó kell!
Jó, de többször frissítsd!
Béna az oldal, töröld!
Asztali nézet