www.horcsogbarat.freewb.hu
Az oldal hörcsögökkel foglalkozik.
MENÜ
BETEGSÉGEK
beteg_hori.jpg
A megfelelő körülmények között tartott hörcsögök ritkán betegszenek meg.
Gyakoriak viszont a töréssel és zúzódással járó balesetek.
Figyeljünk oda, hogy talajközelben játszunk vele, mert nem érzékeli a távolságot, és leugrik a számára veszélyt jelentő magasságból is.

A kalciumhiány táplálkozási probléma, melynek következtében a csontok törékenyebbé válhatnak. Ez megelőzhető az étrend kalciumos kiegészítésével, pl.: különféle vitaminos rágó, fogkoptató kövek.

Az emésztőrendszer megbetegedését hasmenés jelzi. Figyeljünk oda, hogy a megrohadt zöldségeket távolítsuk el. Mindig friss táplálékot adjunk enni.

Édességek (pl.: csoki) etetését csak mértékkel tegyük, mert könnyen fogszuvasodást okozhat. A beteg fogak miatt gyakran tályogok is kialakulhatnak a fogmederben.

A gyenge minőségű poros forgács alom fokozott vakarózást válthat ki.

A bundája jelzi egészségét, szép, sima, fényes szőr esetén nincs mitől tartani, de a hulló, fénytelen szőr valamilyen problémára enged következtetni. Ebben az esetben megpróbálkozhatunk multivitaminos készítmény adagolásával. Ha nem javul állapota, akkor mindenképpen vigyük állatorvoshoz.

daganat2b
Egy másik csoportja a betegségeknek genetikai eredetű, amely egyrészt a belterjes szaporulat okozója. Ha hörcsögödön egy kicsi, piros folt jelenik meg, még nem tudni mi is az konkrétan. Viszont ha kb. 1 hónapon belül szemmel is jól látható daganattá fejlődik ki, BAJ VAN! Rögtön vidd el állatorvoshoz, de ne számíts túl sok jóra:
A törpehörcsögnek olyan kicsi a súlya, hogy kevés az esély az altatásból való visszatérésre. A kicsi teste miatt annyira kevés vére van, hogy a műtétnél fellépő vérveszteséget nem tudná pótolni a szervezete. Ez egy feltehetően genetikailag öröklött elváltozás, amit, ha ki lehetne venni műtéttel, kifejlődne a következő.

 

Menü

Szavazás

Milyen az oldal, mi kell még rá?
Klassz az oldal, nem kell rá semmi!
Elmegy az oldal, de valami még kéne rá!
Jó, de több kép kell!
Jó, de több infó kell!
Jó, de többször frissítsd!
Béna az oldal, töröld!
Asztali nézet