www.horcsogbarat.freewb.hu
Az oldal hörcsögökkel foglalkozik.
MENÜ

A HÖRCSÖG TESTBESZÉDE

 

Hogy érzi magát hörcsögöd? Figyeld a testbeszédét, segítek megérteni az árulkodó jeleket.A testbeszéd sok mindent elárul aktuális lelkiállapotunkról, s a hörcsögöknél sincs ez másképp. Lássuk, melyek ezek!

  • Hátrahajló fülek, félig becsukott szemek: csak most ébredt fel és még nagyon álmos. Amíg teljesen fel nem ébred, ne zavard őt, ne vedd ki a terráriumból, mert ilyenkor harapós kedvében van.

 

  • Pofazacskó megtömése, ágyazás: ha hörcsögöd nem a ketrecében/terráriumában tartózkodik, akkor késztetést érez arra, hogy összegyűjtsön minden élelmet és egyéb anyagot, melyet „haza” is szeretne vinni. Főleg akkor csinálja ezt, ha a fekhelyét túl vékonynak érzi, vagy ha az éléskamrája kezd kiürülni. Ha a saját helyén látod őt így rendezkedni, akkor valószínűleg csak lakóterét szeretné kicsit átalakítani.

 

  • Ketrec rácsainak rágása: egyértelmű jele annak, hogy unatkozik, stresszes, és nincs semmi más, amit rághatna. Szerezz be egy fogkoptatót, amivel kedvére nyammoghat. Ha ezután is a rácsokat harapdálja, akkor vagy túl kicsi számára a ketrece, vagy még mindig unatkozik. Adj neki szórakoztató játékot, és ha ez sem oldja meg a problémát, költöztesd őt nagyobb lakótérbe.

 

  • Vakarózás: a hörcsögnél ez a tisztálkodás jele, naponta többször is gyakorolja eme szokását. Legjobban testmozgás után és felébredéskor szeret így vakarózni. 

 

  • Rohangálás, alkalmanként vakarózással megszakítva: akkor viselkedik így, ha nyugtalan vagy ideges. Ez nem feltétlenül jelent rosszat, de mindenképp győződj meg róla, nem stresszes-e.

 

  • Vinnyogás, vagy egyéb hang kiadása: kedvenced frusztrált, mérges, vagy fáj valamije: ilyenkor legjobb, ha visszateszed őt a helyére. Mindenképp ellenőrizd, nem mutatja-e valamely betegség jeleit.

 

  • Hátsó lábakon állás, mozdulatlanul, felálló fülekkel: ez annak a jele, hogy valami érdekes dologra lett figyelmes, amit szeretne jobban hallani vagy látni.

 

  • Ásítás, nyújtózkodás: ilyenkor boldog, jól érzi magát, leginkább ébredés után láthatod így hörcsögödet. Viszont lehet, hogy esetleg álmos és éppen aludni készül.

 

Menü

Szavazás

Milyen az oldal, mi kell még rá?
Klassz az oldal, nem kell rá semmi!
Elmegy az oldal, de valami még kéne rá!
Jó, de több kép kell!
Jó, de több infó kell!
Jó, de többször frissítsd!
Béna az oldal, töröld!
Asztali nézet